Lippigmentatie nazorg


Benieuwd naar de lippigmentatie nazorg? Verder op de pagina vind je het nazorg formulier.

Als je de Lippigmentatie behandeling boekt, krijg je van te voren altijd een aantal formulieren toegestuurd.

De eerste is het toestemmingsformulier (deze krijg je altijd bij elke semi permanente make-up behandeling toegestuurd). Hierop verklaar je dat je gezond genoeg bent om de PMU behandeling te ondergaan en niet bepaalde ziektes hebt waardoor de PMU afgeraden is.

Het voorzorg formulier krijg je ook toegestuurd, hierin staan de dingen waar je je van tevoren aan moet houden om achteraf het beste resultaat te krijgen.

De laatste is de lippigmentatie nazorg, deze krijg je ook vantevoren zodat je die alvast door kunt lezen, dan ben je alvast voorbereid. De lippigmentatie nazorg wordt ook altijd nog met je besproken op de dag van de behandeling.


Na de lippigmentatie behandeling.Direct na de behandeling kunnen de lippen een klein beetje gezwollen zijn en wat blauwe plekjes vertonen, maar dit hoeft niet. Dit is per persoon verschillend. Het is wel een normale reactie van de lippigmentatie behandeling, maar niet iedereen ervaart dit.

Binnen 48 uur zal de zwelling in ieder geval afnemen. De kleur zal in de eerste 1 – 2 dagen het donkerst zijn en zal hierna geleidelijk lichter worden. De kleur neemt zeker nog tot 40% af na de eerste behandeling. Je hebt altijd een nabehandeling nodig, dit is om de lippen verder te perfectioneren, hierna heb je er zeker 2 tot 3 jaar plezier van.

Onderstaand nazorg formulier krijg je altijd doorgestuurd, dit is de Lippigmentatie nazorg. Voor elke PMU behandeling is er natuurlijk weer een andere nazorg.

Het is belangrijk om het Lippigmentatie nazorg formulier goed door te lezen en te volgen, hierdoor krijg je het beste resultaat.


Nazorg Lippigmentatie.Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Daarom is hygiëne en goede nazorg enorm belangrijk voor een optimale genezing.

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Tijdens het herstel kun je velletjes/korstjes krijgen, dit is heel normaal. Het pigment zit onder de velletjes/korstjes en daarom is het belangrijk om ze er niet af te krabben.

Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen kun je onderstaande instructies volgen. Mocht je vragen hebben, neem dan vooral contact op.


De eerste dag
 • De lippen kunnen gevoelig zijn. Er kan wat zwelling en kleine blauwe plekken zijn die slechts 1-2 dagen aanhouden.
 • Het is normaal dat er wat wondvocht vrij komt. Zorg ervoor dat je elke 15 minuten de lippen met een vochtig wattenschijfje dept. Koelen met een nat doekje mag, mocht dit nodig zijn. Koelen met ijs is niet nodig.

De volgende dag wordt de kleur van de lippen donkerder naarmate de velletjes beginnen te vormen, er kan nog steeds wat zwelling of kleine blauwe plekken zijn. De korstjes/velletjes vallen er binnen 3 tot 10 dagen af.


Dag 2 t/m 10
 • De lippen vettig houden met Vaseline.

In de eerste week kan je het beste deze punten vermijden:

 • Make-up op de lippen
 • Intensief sporten waarbij je veel zweet
 • Stoom of massage nabij het gezicht
 • Zonlicht

6 Weken

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

 • de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt)
 • niet krabt aan de velletjes van de behandelde huid
 • de behandelde huid niet afdekt met pleister of verband
 • (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt
 • de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. Smeer de behandelde huid altijd in met zonnebrand als je de huid blootstelt aan zonlicht of de zonnebank, ook in de winter periode! Dit kan 2 weken na de behandeling
 • geen gezichtsbehandelingen laat uitvoeren (microdermabrasie, fruitzuur peelingen)
 • geen laserbehandelingen laat uitvoeren

Let op:

Als je je goed aan de Lippigmentatie nazorg houdt behaal je het mooiste resultaat!
Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment.
Bijzondere bijwerkingen komen in regel (bij ons in ieder geval) niet voor, maar een uitzondering kan natuurlijk bestaan, neem altijd contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

Wil jij ook een lippigmentatie behandeling?Als je enthousiast wordt van een lippigmentatie behandeling kun je gemakkelijk online een afspraak inplannen.

Ook vind je op onze website nog veel meer informatie over lippigmentatie dus kijk gerust rond.

Bij vragen kun je natuurlijk contact opnemen.

Afspraak maken